sastojci

Za prhko tijesto:

  • 125 g oštrog brašna
  • 50 g šećera u prahu
  • 75 g maslaca
  • 1 jaje
  • 30 g mljevenih oraha

Krema od limete:

  • naribana korica 3 limete
  • 160 ml soka od limete
  • 200 g šećera
  • 3 cijela jaja
  • 300 g maslaca

Šaum krema:

  • 120 g šećera
  • 60 g bjelanjaka

Način pripreme

01

Ubacite sve sastojke za prhko tijesto u jednu posudu i mikserom dobro izmiksajte. Dobivenu smjesu zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku da odstoji 20 minuta. Nakon 20 minuta tijesto tanko razvaljajte, kalupom izrežite 4 kruga te napunite kalupe. Pecite na 170 °C 12-15 minuta.

02

Za kremu od limete pomiješajte naribanu koricu i šećer. U posebnu posudu dodajte jaja, sok od limete i smjesu korice i šećera. Sve dobro izmiješajte pjenjačom i stavite kuhati na paru.

03

Kuhajte dok se smjesa ne počne zgušnjavati. Maknite s pare i procijedite kroz žičano cijedilo. Kada se krema pohladi, dodajte omekšani maslac.

04

Za šaum u manju posudu stavite bjelanjke i šećer i miješajte pjenjačom 3 - 4 minute dok se šećer ne počne otapati. Tada prebacite smjesu u drugu posudu i miksajte oko 8 minuta.

05

Košarice od prhkog tijesta punite kremom od limete i ukrasite dobivenom šaum kremom.

Za još ljepši dojam, šaum kremu možete zagrijati brenerom ili u pećnici pod gornjim grijačem.

podijeli