sastojci
Tijesto
- 125 g brašna
- 50 g šećera u prahu
- 1 jaje
- 30 g mljevenih badema
- 75 g maslaca
Krema
- 125 ml mlijeka
- 30 g šećera
- 15 g škrobnog brašna
- 1 jaje
- 250 g malina
- 250 g borovnica
Način pripreme
Maslac izvadite iz hladnjaka da odstoji na sobnoj temperaturi 20 minuta. U posudu stavite brašno, šećer u prahu, jaje, mljevene bademe i omekšani maslac pa dobro izradite u jednoličnu smjesu.
Razvaljajte dobiveno tijesto na pobrašnjenoj podlozi i stavite u kalup promjera 18 - 20 cm. Tijesto izbodite vilicom i pecite 15 minuta u pećnici na 170 °C, a potom ga ostavite da se hladi.
U posudi umiješajte jaje, šećer i škrobno brašno. U drugoj posudi zagrijavajte mlijeko, a kada prokuha, maknite ga s vatre i odmah u njega ulijte smjesu jaja, šećera i škrobnog brašna, miješajući mutilicom. Vratite na vatru i miješajte dok se ne zgusne u kremu.
Maknite s vatre i pričekajte oko 15 minuta da se krema ohladi. Povremeno je promiješajte da se na površini ne napravi korica.
Kremu izlijte preko ohlađenog tijesta, poslažite po njoj borovnice i maline pa ostavite kolač da se hladi oko sat vremena.