Švicarska rolada s crnim ribizlom

sastojci

  • 5 jaja
  • 80 g šećera
  • 2 žlice vode
  • naribana limunova korica
  • 100 g glatkog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 200 g džema od crnog ribizla
  • šećer u prahu za posipanje

Način pripreme

01

Bjelanjke odvojite od žumanjaka i stucite u snijeg. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte vodu, limunovu koricu, vanilin šećer i brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Na kraju lagano lopaticom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u lim (40×30 cm) prekriven namašćenim papirom za pečenje. Pecite na 180 °C oko 15 min.

02

Pečeni biskvit odmah s pomoću papira za pečenje zarolajte i ostavite da se tako ohladi. Biskvit premažite džemom od crnog ribizla i ponovno zarolajte. Roladu ostavite stajati oko jedan sat prije posluživanja. Potom je pospite šećerom u prahu i narežite. 

podijeli

Proizvodi iz recepta