sastojci
- 5 jaja
- 80 g šećera
- 2 žlice vode
- naribana limunova korica
- 100 g glatkog brašna
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica praška za pecivo
- 200 g džema od crnog ribizla
- šećer u prahu za posipanje
Način pripreme
Bjelanjke odvojite od žumanjaka i stucite u snijeg. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte vodu, limunovu koricu, vanilin šećer i brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Na kraju lagano lopaticom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u lim (40×30 cm) prekriven namašćenim papirom za pečenje. Pecite na 180 °C oko 15 min.
Pečeni biskvit odmah s pomoću papira za pečenje zarolajte i ostavite da se tako ohladi. Biskvit premažite džemom od crnog ribizla i ponovno zarolajte. Roladu ostavite stajati oko jedan sat prije posluživanja. Potom je pospite šećerom u prahu i narežite.