Slatki vjenčić s cimetom

Ukupno trajanje
120
Min

sastojci

Tijesto:

  • 500 g glatkog brašna
  • 0.5 žličice soli
  • 70 g šećera
  • 0.5 žličice cimeta
  • 7 g suhog kvasca
  • 250 ml toplog mlijeka
  • 70 g omekšanog maslaca
  • 1 jaje

Nadjev:

  • 100 g šećera
  • 70 g omekšanog maslaca
  • 1 žlica cimeta
  • naribana korica 1 naranče

Za premazivanje: 

  • 1 jaje
  • žlica, dvije vode

Način pripreme

01

U malo toplog mlijeka dodajte suhi kvasac i žlicu šećera, dobro promiješajte i ostavite 10 minuta na toplom mjestu. U posudu s brašnom dodajte sol, šećer i cimet, sve promiješajte pa dodajte pripremljeni kvasac, jaje i maslac.

02

Umijesite glatko, elastično tijesto i ostavite na toplom mjestu oko sat i pol. Kada je tijesto naraslo tanko ga razvaljajte, premažite maslacem i pospite šećerom u koji ste dodali cimet i narančinu koricu.

03

Zarolajte tijesto dužom stranom pa nožem zarežite tako da dobijete dva kraka tijesta. Isprepletite krakove tijesta, spojite krajeve i formirajte vijenac. Premjestite u lim obložen papirom za pečenje, pokrijte prozirnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi oko 30 minuta. Umutite jaje s malo vode pa premažite vijenac i stavite u ugrijanu pećnicu.

04

Pecite na 200 °C oko 25 minuta, odnosno dok tijesto ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju.

Nadjevu možete dodati šaku sušenih brusnica i oraha.

podijeli

Proizvodi iz recepta