Slatki tost s čokoladom i bananom
sastojci
- 1 veća banana
- 200 g čokoladnog namaza
- 8 kriški tosta
- 2 jaja
- 2 žlice mlijeka
- 1 vrećica vanilin šećera
- 2 žlice ulja
Način pripreme
U posudi razmutite jaja, dodajte im mlijeko, vanilin šećer i dobro izmiješajte.
Kriške tosta premažite čokoladnim namazom. Bananu ogulite, narežite na ploške i rasporedite po četiri kriške namazanog tosta. Preklopite ih preostalim četirima kriškama tosta, namazanim stranama prema dolje.
U široj teflonskoj ili keramičkoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Pripremljene tostove s obje strane prvo umočite u razmućena jaja pa ih stavite u zagrijanu tavu na ulje. Pržite ih sa svake strane po dvije minute da dobiju lijepu zlatnu boju.
Izvadite ih na papirnati ubrus, ostavite da se hlade nekoliko minuta pa ih poslužite tople.
Gotovi tost možete posuti šećerom u prahu ili lagano nakapati medom