sastojci
- 80 g šećera u prahu
- 4 žlice mlijeka
- 2 bjelanjka
- 1 vrećica vanilin šećera
- 1 prstohvat soli
- 100 g glatkog brašna
- 30 g maslaca
- 200 g jagoda
- 50 g blanširanih badema
- 100 g tamne čokolade
- 10 g kokosova ulja
- 200 g sladoleda
Način pripreme
U posudu mikserom umutite šećer, mlijeko, bjelanjke, vanilin šećer i sol. Dodajte brašno i nastavite miksati još minutu pa dodajte otopljeni maslac pa sve sjedinite.
Pripremite kuhinjski valjak, a preko njega stavite foliju.
U zagrijanu tavu stavite pola kutlače tijesta da dobijete promjer oko 15 cm. Pecite 2 minute s jedne strane, kad rubovi dobiju boju, pažljivo preokrenite i pecite još 2 minute s druge strane. Zatim pomoću špatule izvadite pečeno tijesto iz tave i stavite na pripremljeni valjak s folijom, tako da se oblikuju mali tacosi. Ponovite postupak s preostalim tijestom.
Jagode očistite i narežite na manje komade, čokoladu i kokosovo ulje otopite u mikrovalnoj pećnici i promiješajte da se sjedine. Blanširane bademe nasjeckajte.
U ohlađene tacose rasporedite po kuglicu sladoleda, narezane jagode, nasjeckane bademe i sve prelijte rastopljenom čokoladom. Odmah poslužite.