Slatki jogurt sa šafranom na indijski (shrikhand)


sastojci

  • 500 g grčkog jogurta
  • 100 g šećera
  • 0.5 žličice fino mljevenih sjemenki kardamoma
  • prstohvat vlakana šafrana
  • 20 g očišćenih nasjeckanih pistacija

Način pripreme

01

U posudu izlijte jogurt, dodajte šećer, nasjeckana vlakna šafrana i mljeveni kardamom (možete dodati i 1 žličicu ružine vodice). 

02

Dobro izmiješajte kako bi se šećer u potpunosti rastopio pa dobro pokrijte posudu i stavite je u hladnjak na barem 1 sat. Poslužite posuto nasjeckanim bademima.

Za ovaj desert možete upotrijebiti i 800 g običnog jogurta, ali ga prije toga morate staviti u gustu gazu, objesiti iznad zdjele i ostaviti nekoliko sati da se dobro iscijedi višak tekućine.

podijeli

Proizvodi iz recepta