sastojci
- 1 kg oštrog brašna
- 0.5 svježeg kvasca (20 g)
- 250 ml mlijeka
- 2 žlice šećera
- 3 jaja
- 250 ml ulja
- 4 žlice kakaa
- 60 g kokosa
Za sirup:
- 500 g šećera
- 500 ml vode
- 2 vanilin šećer
Način pripreme
Kvasac razmrvite u toplom mlijeku, dodajte mu šećer i ostavite da se diže 10 minuta. Jaja dobro izmiješajte pa postupno umiješajte ulje. Dodajte dignuti kvasac i smjesu podijelite na dva dijela.
U jedan dio dodajte kakao, pola količine brašna i zamijesite meko tijesto. U drugi dio dodajte ostatak brašna i kokos. Svaki dio tijesta podijelite na četiri dijela i formirajte loptice.
Tanko razvaljajte jednu svijetlu i jednu tamnu lopticu. Stavite svijetli dio na tamni i još jednom razvaljajte da se slijepe. Izrežite trokute i svaki savijte u kiflicu.
Posložite kiflice na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C oko 20 minuta.
Šećer, vanilin šećer i vodu zagrijte do vrenja te kuhajte pet minuta, a zatim ohladite. Pečene kiflice, jednu po jednu, potopite u sirup, izvadite pa posložite na lim za pečenje. Prelijte ih ostatkom sirupa.