Slatke šarene kiflice

sastojci

  • 1 kg oštrog brašna
  • 0.5 svježeg kvasca (20 g)
  • 250 ml mlijeka
  • 2 žlice šećera
  • 3 jaja
  • 250 ml ulja
  • 4 žlice kakaa
  • 60 g kokosa

Za sirup:

  • 500 g šećera
  • 500 ml vode
  • 2 vanilin šećer

Način pripreme

01

Kvasac razmrvite u toplom mlijeku, dodajte mu šećer i ostavite da se diže 10 minuta. Jaja dobro izmiješajte pa postupno umiješajte ulje. Dodajte dignuti kvasac i smjesu podijelite na dva dijela.

02

U jedan dio dodajte kakao, pola količine brašna i zamijesite meko tijesto. U drugi dio dodajte ostatak brašna i kokos. Svaki dio tijesta podijelite na četiri dijela i formirajte loptice.

03

Tanko razvaljajte jednu svijetlu i jednu tamnu lopticu. Stavite svijetli dio na tamni i još jednom razva­ljajte da se slijepe. Izrežite trokute i svaki savijte u kiflicu.

04

Posložite kiflice na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C oko 20 minuta.

05

Šećer, vanilin šećer i vodu zagrijte do vrenja te kuhajte pet minuta, a zatim ohladite. Pečene kiflice, jednu po jednu, potopite u sirup, izvadite pa posložite na lim za pečenje. Prelijte ih ostatkom sirupa.

podijeli

Proizvodi iz recepta