Skradinska torta

sastojci

  • 250 g mljevenih badema
  • 350 g mljevenih oraha
  • 12 jaja
  • 300 g šećera
  • 2 žlice ružine vodice
  • 1 žličica cimeta
  • 1 mahuna vanilije
  • korica 1 limuna
  • 200 g tamne čokolade
  • 150 g slatkog vrhnja

Način pripreme

01

Žumanjke istucite sa šećerom, ružinom vodicom, cimetom, sastruganom mahunom vanilije i koricom limuna. Umiješajte bademe i orahe. Bjelanjke istucite u ne prečvrsti snijeg, dodajte jednu trećinu u smjesu s bademima.

02

Pažljivo umiješajte te dodajte ostatak i ručno miješajte pazeći da smjesa ostane što rahlija.

03

Pecite 1 sat na 170 °C. Sitno nasjeckanu čokoladu prelijte zagrijanim vrhnjem, pustite 2 minute pa miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Prekrijte prozirnom folijom i pustite da se zgusne. Ohlađenu tortu premažite čokoladnom kremom i servirajte.

Pri umješavanju snijega od bjelanjaka u smjesu, pazite da to činite dugim i dubokim pokretima ruke sa špatulom u istom smjeru. Na taj način ne izbijamo zrak iz bjelanjaka pa će smjesa pri pečenju dovoljno narasti.​

podijeli

Proizvodi iz recepta