sastojci
- 250 g mljevenih badema
- 350 g mljevenih oraha
- 12 jaja
- 300 g šećera
- 2 žlice ružine vodice
- 1 žličica cimeta
- 1 mahuna vanilije
- korica 1 limuna
- 200 g tamne čokolade
- 150 g slatkog vrhnja
Način pripreme
Žumanjke istucite sa šećerom, ružinom vodicom, cimetom, sastruganom mahunom vanilije i koricom limuna. Umiješajte bademe i orahe. Bjelanjke istucite u ne prečvrsti snijeg, dodajte jednu trećinu u smjesu s bademima.
Pažljivo umiješajte te dodajte ostatak i ručno miješajte pazeći da smjesa ostane što rahlija.
Pecite 1 sat na 170 °C. Sitno nasjeckanu čokoladu prelijte zagrijanim vrhnjem, pustite 2 minute pa miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Prekrijte prozirnom folijom i pustite da se zgusne. Ohlađenu tortu premažite čokoladnom kremom i servirajte.
Pri umješavanju snijega od bjelanjaka u smjesu, pazite da to činite dugim i dubokim pokretima ruke sa špatulom u istom smjeru. Na taj način ne izbijamo zrak iz bjelanjaka pa će smjesa pri pečenju dovoljno narasti.