Semolina griz s džemom od jagoda

Ukupno trajanje
50
Min

sastojci

  • 180 g griza
  • 1 l mlijeka
  • 1 štapić bourbon vanilije
  • 100 g meda
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 200 g džema od jagoda
  • 0.5 g cimeta u prahu

Način pripreme

01

Prokuhajte mlijeko s razrezanim štapićem vanilije. Kada zakipi, maknite s vatre, promiješajte i izvadite vaniliju pa dodajte griz i, stalno miješajući, kuhajte 3 - 4 minute. Kada se griz zgusne, maknite ga s vatre i zasladite medom pa umiješajte vrhnje. Razlijte griz u zdjelice i ostavite da se hladi.

02

U međuvremenu zagrijte džem. Griz izvadite iz kalupa na tanjuriće, prelijte toplim džemom, a ako želite, pospite cimetom i poslužite.

Skuhani griz izlijte u navlažene posudice pa ćete ga lakše izvaditi – prođite nožićem između griza i rubova posudice pa poklopite dlanom vrh posudice i pustite da uđe malo zraka – griz će sam ispasti

podijeli

Proizvodi iz recepta