sastojci
- 180 g griza
- 1 l mlijeka
- 1 štapić bourbon vanilije
- 100 g meda
- 100 ml vrhnja za šlag
- 200 g džema od jagoda
- 0.5 g cimeta u prahu
Način pripreme
Prokuhajte mlijeko s razrezanim štapićem vanilije. Kada zakipi, maknite s vatre, promiješajte i izvadite vaniliju pa dodajte griz i, stalno miješajući, kuhajte 3 - 4 minute. Kada se griz zgusne, maknite ga s vatre i zasladite medom pa umiješajte vrhnje. Razlijte griz u zdjelice i ostavite da se hladi.
U međuvremenu zagrijte džem. Griz izvadite iz kalupa na tanjuriće, prelijte toplim džemom, a ako želite, pospite cimetom i poslužite.
Skuhani griz izlijte u navlažene posudice pa ćete ga lakše izvaditi – prođite nožićem između griza i rubova posudice pa poklopite dlanom vrh posudice i pustite da uđe malo zraka – griz će sam ispasti