Untitled design - 10

Semifreddo s malinama i pistacijama

Ukupno trajanje
35
Min
min

sastojci

  • 1 jaje
  • 2 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 1 žličica arome vanilije
  • 100 ml milerama
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 150 g malina
  • 1 žlica šećera
  • 50 g pistacija
  • 1 žlica listova mente

Način pripreme

01

U manjoj posudi na laganoj vatri zagrijte maline i šećer pa kuhajte vrlo kratko, samo da se šećer rastopi, potom maknite s vatre i ostavite da se hladi.

02

U vatrostalnu zdjelu stavite jaje, žumanjke, šećer i vaniliju, dobro mikserom mutite 3 minute pa stavite na lonac s kipućom vodom i kuhajte nad parom, uz stalno miješanje, 10 minuta, odnosno dok krema ne postane svijetla i gusta. Maknite s vatre i ostavite da se hladi. U hladnu kremu dodajte nasjeckane pistacije i mileram, polako pjenjačom promiješajte pa lagano umiješajte i tučeno vrhnje za šlag.

03

Duguljasti kalup obložite prianjajućom prozirnom folijom, ulijte kremu, dodajte već pripremljene maline pa stavite u zamrzivač na minimalno 6 sati.

04

Semifreddo izvadite iz zamrzivača barem 15 minuta prije posluživanja, prebacite ga iz kalupa na tanjur za posluživanje, uklonite foliju pa ga režite na ploške i dekorirajte listovima mente.

podijeli