sastojci
- 1 jaje
- 2 žumanjka
- 100 g šećera
- 1 žličica arome vanilije
- 100 ml milerama
- 500 ml vrhnja za šlag
- 150 g malina
- 1 žlica šećera
- 50 g pistacija
- 1 žlica listova mente
Način pripreme
U manjoj posudi na laganoj vatri zagrijte maline i šećer pa kuhajte vrlo kratko, samo da se šećer rastopi, potom maknite s vatre i ostavite da se hladi.
U vatrostalnu zdjelu stavite jaje, žumanjke, šećer i vaniliju, dobro mikserom mutite 3 minute pa stavite na lonac s kipućom vodom i kuhajte nad parom, uz stalno miješanje, 10 minuta, odnosno dok krema ne postane svijetla i gusta. Maknite s vatre i ostavite da se hladi. U hladnu kremu dodajte nasjeckane pistacije i mileram, polako pjenjačom promiješajte pa lagano umiješajte i tučeno vrhnje za šlag.
Duguljasti kalup obložite prianjajućom prozirnom folijom, ulijte kremu, dodajte već pripremljene maline pa stavite u zamrzivač na minimalno 6 sati.
Semifreddo izvadite iz zamrzivača barem 15 minuta prije posluživanja, prebacite ga iz kalupa na tanjur za posluživanje, uklonite foliju pa ga režite na ploške i dekorirajte listovima mente.