sastojci
- 300 g piškota
- 150 ml mlijeka
- 2 žlice ruma
- 200 g malina
- 250 g mascarponea
- 1 žlica šećera
- 1 vanilija šećer
- 250 ml slatkog vrhnja
- 100 g bijele čokolade
Način pripreme
Na pladanj za serviranje stavite obruč kalupa za tortu. Piškote prilagodite visini obruča kalupa. Na pari otopite bijelu čokoladu. Pomiješajte mlijeko s rumom pa na kratko umočite piškote i posložite ih uz obruč. Dno prekrijte piškotama koje ste prije toga kratko umočili u mlijeko. Izradite slatko vrhnje u šlag.
Pomiješajte mascarpone sa šećerom i vanilin šećerom. Lagano umiješajte šlag i otopljenu čokoladu. Na dno kalupa obloženog piškotama razmažite polovicu kreme. Na kremu stavite sloj malina, a na njih red piškota kratko umočenih u mlijeko s rumom. Premažite ostatkom kreme i posložite ostatak malina. Šarlotu stavite u frižider preko noći.