sastojci

  • 300 g piškota
  • 150 ml mlijeka
  • 2 žlice ruma
  • 200 g malina
  • 250 g mascarponea
  • 1 žlica šećera
  • 1 vanilija šećer
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 100 g bijele čokolade

Način pripreme

01

Na pladanj za serviranje stavite obruč kalupa za tortu. Piškote prilagodite visini obruča kalupa. Na pari otopite bijelu čokoladu. Pomiješajte mlijeko s rumom pa na kratko umočite piškote i posložite ih uz obruč. Dno prekrijte piškotama koje ste prije toga kratko umočili u mlijeko. Izradite slatko vrhnje u šlag.

02

Pomiješajte mascarpone sa šećerom i vanilin šećerom. Lagano umiješajte šlag i otopljenu čokoladu. Na dno kalupa obloženog piškotama razmažite polovicu kreme. Na kremu stavite sloj malina, a na njih red piškota kratko umočenih u mlijeko s rumom. Premažite ostatkom kreme i posložite ostatak malina. Šarlotu stavite u frižider preko noći.

podijeli

Proizvodi iz recepta

spar-natur-pur-piskote-dinkel-3d-snp-bio-dinkelbiskotten-aufgestellt.jpg
Piškote
cokolada-bijela-100g-spar.jpg
Čokolada bijela
vrtovi-hrvatske-maline-125g.jpg
Maline
s-budget-mascarpone-500-300dpi.jpg
Mascarpone