Salama od pistacija i sušenih brusnica

sastojci

  • 200 g keksa Petit Beure
  • 110 g očišćenih neslanih pistacija (može i oraha ili lješnjaka)
  • 100 g sušenih brusnica
  • 150 g neslanog maslaca
  • 200 g tamne čokolade
  • 1 žlica meda (ili 2 žlice šećera)

Način pripreme

01

Izmrvite kekse, dodajte grubo nasjeckane pistacije, sušene brusnice i sve izmiješajte.

02

Čokoladu i maslac otopite na pari.

03

Čokoladu i maslac lagano umiješajte u suhe sastojke.

04

Napravite podlogu od prijanjajuće folije, 30 x 40 cm, i na nju stavite smjesu u obliku „salame“ (valjka).

05

Omotajte „salamu“ folijom i ostavite u hladnjak da se ohladi.

06

Prilikom posluživanja „salamu“ možete posuti čokoladom u prahu pomiješanom s malo cimeta.

podijeli

Proizvodi iz recepta