sastojci
- 400 g čokolade za kuhanje
- 8 jaja
- 200 g šećera
- 200 g maslaca
- 200 g brašna
- 1 vanilin šećer
- džem od marelica
- sol
Način pripreme
Na pari otopite polovicu čokolade. U posudi pomiješajte maslac i šećer dok ne postane pjenast. Dodajte otopljenu čokoladu. U smjesu umiješajte jedan po jedan žumanjak. Umiješajte prosijano brašno, prstohvat soli i vanilin šećer. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i pažljivo umiješajte u smjesu.
Smjesu ulijte u prethodno pobrašnjeni kalup za torte (promjera 24 cm). Pecite u zagrijanoj pećnici 45-50 min. na 180°C. Pečenu tortu izvadite iz kalupa i pustite da se ohladi, prerežite ju uzdužno na pola, premažite džemom od marelice i poklopite.
Premažite izvana otopljenom čokoladom ili gotovom glazurom od čokolade. Ukrasite izvana tortu po želji pa je stavite na hladno mjesto prije serviranja.