sastojci

  • 400 g čokolade za kuhanje
  • 8 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 200 g brašna
  • 1 vanilin šećer
  • džem od marelica
  • sol

Način pripreme

01

Na pari otopite polovicu čokolade. U posudi pomiješajte maslac i šećer dok ne postane pjenast. Dodajte otopljenu čokoladu. U smjesu umiješajte jedan po jedan žumanjak. Umiješajte prosijano brašno, prstohvat soli i vanilin šećer. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i pažljivo umiješajte u smjesu.

02

Smjesu ulijte u prethodno pobrašnjeni kalup za torte (promjera 24 cm). Pecite u zagrijanoj pećnici 45-50 min. na 180°C. Pečenu tortu izvadite iz kalupa i pustite da se ohladi, prerežite ju uzdužno na pola, premažite džemom od marelice i poklopite.

03

Premažite izvana otopljenom čokoladom ili gotovom glazurom od čokolade. Ukrasite izvana tortu po želji pa je stavite na hladno mjesto prije serviranja.

podijeli

Proizvodi iz recepta