Ružičasti marshmallow

Ukupno trajanje
30
Min
Vrijeme izrade
720
Min
Vrijeme sušenja

sastojci

  • 250 g kupina
  • 100 g šećera
  • 1 žlica svježe cijeđenog limunovog soka
  • 1 bjelanjak

Sirup:

  • 75 ml vode
  • 100 g šećera
  • 5 g agar agara

Način pripreme

01

U tavi pirjajte kupine, šećer i sok od limuna desetak minuta, zatim procijedite i protisnite kroz gusto sito. Trebali bi dobiti oko 125 g pirea, hladite ga.

02

U drugoj posudi napravite sirup, pomiješajte vodu, šećer i agar agar, kuhajte na laganoj vatri, stalno miješajući oko 5 minuta, dok se ne zgusne.

03

Počnite tući bjelanjak, kad se zapjeni dodajte pire od kupina, nastavite tući dodajući u tankom mlazu sirup, miksajte 2-3 minute, prebacite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i špricajte hrpice na masni papir.

04

Kolačiće sušite na sobnoj temperaturi (21°c) 6-12 sati, najbolje preko noći.

podijeli