sastojci
- 250 g kupina
- 100 g šećera
- 1 žlica svježe cijeđenog limunovog soka
- 1 bjelanjak
Sirup:
- 75 ml vode
- 100 g šećera
- 5 g agar agara
Način pripreme
01
U tavi pirjajte kupine, šećer i sok od limuna desetak minuta, zatim procijedite i protisnite kroz gusto sito. Trebali bi dobiti oko 125 g pirea, hladite ga.
02
U drugoj posudi napravite sirup, pomiješajte vodu, šećer i agar agar, kuhajte na laganoj vatri, stalno miješajući oko 5 minuta, dok se ne zgusne.
03
Počnite tući bjelanjak, kad se zapjeni dodajte pire od kupina, nastavite tući dodajući u tankom mlazu sirup, miksajte 2-3 minute, prebacite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i špricajte hrpice na masni papir.
04
Kolačiće sušite na sobnoj temperaturi (21°c) 6-12 sati, najbolje preko noći.