sastojci
- 300 g jabuka
- 360 g šećera
- 80 ml ulja
- 1 jaje
- 200 ml jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 300 g brašna
- 5 g cimeta
- 20 g maslaca
- 50 g šećera u prahu
Način pripreme
01
Miksajte jaje, 300 g šećera i vanilin šećer, dodajte jogurt, ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
02
Jabuke ogulite, očistite i narežite na štapiće. Štapiće jabuka umiješajte u tijesto.
03
Duguljasti kalup obložite masnim papirom, prebacite tijesto i poravnajte ga.
04
Pomiješajte cimet s preostalim kristal šećerom i maslacem i posipajte tijesto. Pecite na 160 °C 35 – 40 minuta, ovisno o pećnici.
05
Topao kolač pospite šećerom u prahu.