Rustikalni kolač s jabukama

sastojci

  • 300 g jabuka
  • 360 g šećera
  • 80 ml ulja
  • 1 jaje
  • 200 ml jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 300 g brašna
  • 5 g cimeta
  • 20 g maslaca
  • 50 g šećera u prahu

Način pripreme

01

Miksajte jaje, 300 g šećera i vanilin šećer, dodajte jogurt, ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo.

02

Jabuke ogulite, očistite i narežite na štapiće. Štapiće jabuka umiješajte u tijesto.

03

Duguljasti kalup obložite masnim papirom, prebacite tijesto i poravnajte ga.

04

Pomiješajte cimet s preostalim kristal šećerom i maslacem i posipajte tijesto. Pecite na 160 °C 35 – 40 minuta, ovisno o pećnici.

05

Topao kolač pospite šećerom u prahu.

podijeli

Proizvodi iz recepta