sastojci
Tijesto:
- 200 g oštrog brašna
- 150 g šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- 130 g maslaca
- 1 žumanjak
- 1 prstohvat soli
- 1 limun, naribana korica
- 1 žlica kiselog vrhnja
- 350 g svježeg sira
- 10 g vanilin šećera
- 3 žlice kokosova brašna
- 150 g tamne čokolade
- 150 ml vrhnja za šlag
Način pripreme
U posudu stavite brašno, 50 g šećera, sol i prašak za pecivo. Dodajte 100 g hladnog maslaca narezanog na kockice i naribanu koricu od pola limuna pa promiješajte sastojke.
Potom dodajte žumanjak i kiselo vrhnje pa zamijesite tijesto. Umotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata.
Pomiješajte u zdjeli sir, 100 g šećera, vanilin šećer, kokosovo brašno i naribanu koricu od pola limuna i stavite u hladnjak.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte u krug promjera 24 cm.
Stavite u lim obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta na 180 °C.
Pečeno tijesto ohladite i na njega nanesite kremu od sira i vratite u hladnjak.
Čokoladu narežite na kockice i prelijte vrhnjem za šlag. Stavite u mikrovalnu pećnicu da se otopi. Zatim dodajte 30 g maslaca, dobro promiješajte i ostavite da se potpuno ohladi i zgusne. Ohlađenu kremu od čokolade nanesite na kremu od sira i vratite u hladnjak da se hladi minimalno sat vremena prije posluživanja.