Copyright (c) 2022 Ryzhkov Photography/Shutterstock. No use without permission.

Rustikalna pita od sira i čokolade

sastojci

Tijesto:

  • 200 g oštrog brašna
  • 150 g šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 130 g maslaca
  • 1 žumanjak
  • 1 prstohvat soli
  • 1 limun, naribana korica
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 350 g svježeg sira
  • 10 g vanilin šećera
  • 3 žlice kokosova brašna
  • 150 g tamne čokolade
  • 150 ml vrhnja za šlag

Način pripreme

01

U posudu stavite brašno, 50 g šećera, sol i prašak za pecivo. Dodajte 100 g hladnog maslaca narezanog na kockice i naribanu koricu od pola limuna pa promiješajte sastojke.

02

Potom dodajte žumanjak i kiselo vrhnje pa zamijesite tijesto. Umotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata.

03

Pomiješajte u zdjeli sir, 100 g šećera, vanilin šećer, kokosovo brašno i naribanu koricu od pola limuna i stavite u hladnjak.

04

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

05

Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte u krug promjera 24 cm.

06

Stavite u lim obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta na 180 °C.

07

Pečeno tijesto ohladite i na njega nanesite kremu od sira i vratite u hladnjak.

08

Čokoladu narežite na kockice i prelijte vrhnjem za šlag. Stavite u mikrovalnu pećnicu da se otopi. Zatim dodajte 30 g maslaca, dobro promiješajte i ostavite da se potpuno ohladi i zgusne. Ohlađenu kremu od čokolade nanesite na kremu od sira i vratite u hladnjak da se hladi minimalno sat vremena prije posluživanja.

podijeli