sastojci
- 100 g oštrog brašna
- 0.5 praška za pecivo
- 70 g maslaca
- 30 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 1 prstohvat soli
Nadjev:
- 800 g jabuka
- 100 g šećera
- 50 g mljevenih keksa
- 5 g cimeta
- 60 g maslaca
Izvana:
- 1 žumanjak
Način pripreme
01
Zamijesite prhko tijesto od brašna, praška za pecivo, 70 g maslaca, 30 g šećera, vanilin šećera, prstohvata soli i jajeta. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i odložite u hladnjak dok pripremate nadjev.
02
Naribajte jabuke i pomiješajte s cimetom, mljevenim keksima i šećerom. Razvaljajte tijesto između dva komada prozirne folije na veličinu kalupa u kojem ćete peći.
03
60 g maslaca narežite na tanke listiće. Na dno kalupa stavite listiće maslaca, zatim rasporedite jabuke, ugurajte između još nekoliko listića maslaca, a preostali maslac stavite na jabuke.
04
Pokrijte nadjev tijestom, izbodite ga vilicom, premažite razmućenim žumanjkom, pecite na 180 °C.