Copyright (c) 2019 istetiana/Shutterstock. No use without permission.

Rustikalna pita od jabuka

sastojci

  • 100 g oštrog brašna
  • 0.5 praška za pecivo
  • 70 g maslaca
  • 30 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 1 prstohvat soli

Nadjev:

  • 800 g jabuka
  • 100 g šećera
  • 50 g mljevenih keksa
  • 5 g cimeta
  • 60 g maslaca

Izvana:

  • 1 žumanjak

Način pripreme

01

Zamijesite prhko tijesto od brašna, praška za pecivo, 70 g maslaca, 30 g šećera, vanilin šećera, prstohvata soli i jajeta. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i odložite u hladnjak dok pripremate nadjev. 

02

Naribajte jabuke i pomiješajte s cimetom, mljevenim keksima i šećerom. Razvaljajte tijesto između dva komada prozirne folije na veličinu kalupa u kojem ćete peći. 

03

60 g maslaca narežite na tanke listiće. Na dno kalupa stavite listiće maslaca, zatim rasporedite jabuke, ugurajte između još nekoliko listića maslaca, a preostali maslac stavite na jabuke. 

04

Pokrijte nadjev tijestom, izbodite ga vilicom, premažite razmućenim žumanjkom, pecite na 180 °C.

podijeli