sastojci

  • 1 l mlijeka
  • 300 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • malo narančine kore
  • 7 jaja
  • 2 žumanjka
  • 100 ml likera od naranče

Za karamel:

  • 200 g šećera

Način pripreme

01

Mlijeko, šećer i vanilin šećer s naribanom narančinom korom skuhajte i ohladite te dodajte liker. Istucite jaja i žumanjke te ih izmiješajte s mlijekom. Dobivenu smjesu izlijte u kalupiće koje ste prethodno oblili karamelom.

02

Stavite u vodenu kupelj pa u pećnici pecite 40 minuta na 175 °C. Za karamel šećer otopite na teflonskoj tavi na laganoj vatri vrteći tavu kružnim pokretima.

03

Najbitnije je da šećer ne miješate. Naranču kojoj ste ribali koru isfiletirajte onako kako se filetira grejp u salati. Poslužite filee uz rožatu.

Prije nego što smjesu mlijeka i jaja ulijevate u kalupe, obavezno lopaticom pokupite pjenu. Liker nikad ne dodavajte u vruću smjesu kako ne bi ishlapile arome.

podijeli