sastojci
- 6 jaja
- 600 ml mlijeka
- 120 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 20-30 ml likera od ruže
- 0.5 limuna
Keksi:
- 3 jaja
- 120 g glatkog brašna
- 120 g maslaca
- 120 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 0.5 praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
Karamel:
- 200 g šećera
Način pripreme
Napravite domaće kekse, otopite maslac i pustite da se hladi. Pjenasto miksajte jaja, šećer, vanilin šećer i sol, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, miješajte polaganije i dodajte otopljeni maslac.
Napunite kalupiće za kekse do ¾, pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 8 – 10 minuta.
Rastopite 200 g šećera, pažljivo ulijte na dno posudica za rožatu i pustite da se ohladi. Za rožatu zakipite mlijeko, šećer i vanilin šećer.
Miksajte jaja, zalijte kipućim mlijekom, nastavite miksati, dodajte ribanu limunovu koricu i liker od ruže. Smjesu ulijte u posudice s karamelom, sve stavite u veću posudu za pečenje s vodom, tj. vodenu kupelj.
Stavite u pećnicu na 150 °C 45 minuta. Ohlađenu rožatu okrenite na tanjurić i poslužite s keksićima.
Kod pripreme karamela pripazite da vam šećer ne previše potamni jer će biti gorkast.