rozata s domacim keksicima

Rožata s domaćim keksićima

sastojci

  • 6 jaja
  • 600 ml mlijeka
  • 120 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 20-30 ml likera od ruže
  • 0.5 limuna

Keksi:

  • 3 jaja
  • 120 g glatkog brašna
  • 120 g maslaca
  • 120 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 0.5 praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli

Karamel:

  • 200 g šećera

Način pripreme

01

Napravite domaće kekse, otopite maslac i pustite da se hladi. Pjenasto miksajte jaja, šećer, vanilin šećer i sol, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, miješajte polaganije i dodajte otopljeni maslac.

02

Napunite kalupiće za kekse do ¾, pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 8 – 10 minuta.

03

Rastopite 200 g šećera, pažljivo ulijte na dno posudica za rožatu i pustite da se ohladi. Za rožatu zakipite mlijeko, šećer i vanilin šećer.

04

Miksajte jaja, zalijte kipućim mlijekom, nastavite miksati, dodajte ribanu limunovu koricu i liker od ruže. Smjesu ulijte u posudice s karamelom, sve stavite u veću posudu za pečenje s vodom, tj. vodenu kupelj.

05

Stavite u pećnicu na 150 °C 45 minuta. Ohlađenu rožatu okrenite na tanjurić i poslužite s keksićima.

Kod pripreme karamela pripazite da vam šećer ne previše potamni jer će biti gorkast.

podijeli