sastojci

  • 200 g oštrog brašna
  • 175 g glatkog brašna
  • 2 jaja
  • 700 ml mlijeka
  • ulje za pečenje
  • sol
  • 200 g biljnog šlaga
  • 150 g ricotta sira
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 4 žlice kakaa

Način pripreme

01

U posudu stavite glatko i oštro brašno, kakao, prstohvat soli i dobro promiješajte. Dodajte jaja i mlijeko te umijesite glatku smjesu. Ostavite je da odstoji 10-ak minuta. Palačinke ispecite u lagano namašćenoj tavi veličine oko Ø 22 cm (12 palačinki). Pečene palačinke ostavite da se ohlade do sobne temperature.

02

Čokoladu grubo nasjeckajte na manje komadiće ili naribajte na krupni ribež pa je pomiješajte s kakaom.

03

Biljni šlag istucite pomoću električne miješalice u čvršći šlag pa umiješajte ricottu i ponovo dobro promiješajte. U šlag umiješajte ¾ čokolade s kakaom.

04

Polovicu svake palačinke obilnije namažite pripremljenim nadjevom pa ih čvršće zarolajte. Pripremljene palačinke pažljivo narežite na manje rolice. Poslužite ih posute ostatkom nadjeva.

Umjesto čokolade za kuhanje možete upotrijebiti i bijelu čokoladu, pa čak i čokoladu s keksima ili rižom, za bolji vizualni efekt

podijeli

Proizvodi iz recepta