
sastojci
- 200 g oštrog brašna
- 175 g glatkog brašna
- 2 jaja
- 700 ml mlijeka
- ulje za pečenje
- sol
Nadjev:
- 200 g biljnog šlaga
- 150 g ricotta sira
- 200 g čokolade za kuhanje
- 4 žlice kakaa
Način pripreme
U posudu stavite glatko i oštro brašno, kakao, prstohvat soli i dobro promiješajte. Dodajte jaja i mlijeko te umijesite glatku smjesu. Ostavite je da odstoji 10-ak minuta. Palačinke ispecite u lagano namašćenoj tavi veličine oko Ø 22 cm (12 palačinki). Pečene palačinke ostavite da se ohlade do sobne temperature.
Čokoladu grubo nasjeckajte na manje komadiće ili naribajte na krupni ribež pa je pomiješajte s kakaom.
Biljni šlag istucite pomoću električne miješalice u čvršći šlag pa umiješajte ricottu i ponovo dobro promiješajte. U šlag umiješajte ¾ čokolade s kakaom.
Polovicu svake palačinke obilnije namažite pripremljenim nadjevom pa ih čvršće zarolajte. Pripremljene palačinke pažljivo narežite na manje rolice. Poslužite ih posute ostatkom nadjeva.
Umjesto čokolade za kuhanje možete upotrijebiti i bijelu čokoladu, pa čak i čokoladu s keksima ili rižom, za bolji vizualni efekt
Proizvodi iz recepta
