sastojci

  • 300 g glatkog brašna
  • 40 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 žličica instant kvasca
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica limuna
  • 80 g maslaca
  • 1 jaje
  • oko 80 ml mlijeka
  • 500 g trešanja (bez koštica)
  • 1-2 žlice šećera
  • 1 žlica voćnog likera
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 50 g nasjeckanih oraha
  • 1 vanilin šećer

Način pripreme

01

Brašnu dodajte sol, šećer, vanilin šećer, koricu limuna, instant-kvasac i promiješajte. Zatim dodajte jaje, rastopljeni maslac i onoliko toplog mlijeka koliko je dovoljno da zamijesite glatko tijesto. Ostavite tijesto na toplom mjestu 30 minuta.

02

Za to vrijeme očišćenim trešnjama dodajte šećer, liker i krušne mrvice da pokupe višak tekućine.

03

Tijesto tanko razvaljajte u obliku pravokutnika na pobrašnjenoj podlozi. Po njemu rasporedite pripremljene trešnje i savijte u roladu pa je položite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pospite orasima pomiješanim s vanilin šećerom. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

04

Pečenu roladu malo ohladite, narežite i poslužite.

Umjesto dizanog tijesta možete koristiti i gotovo lisnato tijesto.

podijeli

Proizvodi iz recepta