sastojci
Tijesto:
- 200 g oštrog brašna
- 100 g kokosova brašna
- 200 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 jaje
- naribana limunova korica
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
Nadjev:
- 600 g šljiva
- 100 g šećera
- 50 g mrvica od keksa s maslacem
Način pripreme
Od obje vrste brašna, maslaca, šećera, soli, jaja i naribane limunove korice zamijesite tijesto.
Jednu četvrtinu tijesta oblikujte u valjak i stavite u zamrzivač na 20 minuta, a ostatak tijesta položite na prozirnu foliju, pokrijte drugim dijelom folije i razvaljajte na veličinu kalupa.
Maknite gornju foliju i pomoću donje folije prebacite tijesto u maslacem namazan kalup. Maknite i drugu foliju pa izbodite tijesto vilicom. Pecite 15 minuta na 180 °C.
U međuvremenu operite šljive, odstranite im koštice, narežite ih i pošećerite pa pomiješajte s mrvicama keksa.
Nakon 15 minuta maknite aluminijsku foliju i stavite nadjev, a preko njega naribajte stvrdnuto tijesto iz zamrzivača, pospite listićima badema i pecite još 30 minuta na 170 °C. Ohladite i poslužite.
Umjesto šljiva možete koristiti i druge vrste voća.