Ribana pita s kokosom i šljivama

sastojci

Tijesto:

  • 200 g oštrog brašna
  • 100 g kokosova brašna
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • naribana limunova korica
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli

Nadjev:

  • 600 g šljiva
  • 100 g šećera
  • 50 g mrvica od keksa s maslacem

Način pripreme

01

Od obje vrste brašna, maslaca, šećera, soli, jaja i naribane limunove korice zamijesite tijesto. 

02

Jednu četvrtinu tijesta oblikujte u valjak i stavite u zamrzivač na 20 minuta, a ostatak tijesta položite na prozirnu foliju, pokrijte drugim dijelom folije i razvaljajte na veličinu kalupa. 

03

Maknite gornju foliju i pomoću donje folije prebacite tijesto u maslacem namazan kalup. Maknite i drugu foliju pa izbodite tijesto vilicom. Pecite 15 minuta na 180 °C. 

04

U međuvremenu operite šljive, odstranite im koštice, narežite ih i pošećerite pa pomiješajte s mrvicama keksa. 

05

Nakon 15 minuta maknite aluminijsku foliju i stavite nadjev, a preko njega naribajte stvrdnuto tijesto iz zamrzivača, pospite listićima badema i pecite još 30 minuta na 170 °C. Ohladite i poslužite.

Umjesto šljiva možete koristiti i druge vrste voća.

podijeli

Proizvodi iz recepta