Red velvet štruca

Ukupno trajanje
60
Min
min

sastojci

  • 210 g glatkog brašna
  • 15 g kakaa u prahu
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 120 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 2 jaja
  • 120 ml mlaćenice
  • 1 žlica octa
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • na vrh žličice crvene prehrambene boje (u gelu)

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 180 °C . Kalup za kruh veličine 21,6 cm x 11,5 cm namastite maslacem ili ga obložite papirom za pečenje.

02

U jednoj zdjeli sjedinite sve suhe sastojke. Pomiješajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo.

03

U drugoj zdjeli pomiješajte mokre sastojke. Koristeći samostojeći mikser ili električni mikser, na srednjoj do visokoj brzini, izmiksajte maslac, šećer i crvenu prehrambenu boju dok smjesa ne postane kremasta, 3 - 4 minute. Zatim umiješajte jedno po jedno jaje sobne temperature.

04

Smanjite brzinu miksera pa u smjesu umiješajte mlaćenicu i ocat.

05

Nastavite miksati laganom brzinom i postupno dodajte suhu smjesu s brašnom. Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.

06

Izlijte dobiveno tijesto u pripremljeni kalup za kruh i pecite ga 50 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne izađe čista.

07

Izvadite štrucu iz pećnice i ostavite da se hladi u kalupu 30 minuta do sat vremena, a potom je premjestite na rešetku da se potpuno ohladi.

podijeli