Raspucani čokoladni keksi

sastojci

  • 100 g čokolade
  • 80 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • 100 g brašna
  • 30 g kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • malo soli
  • šećer u prahu za uvaljati kuglice

Način pripreme

01

U zagrijanom maslacu otopite čokoladu i ostavite da se malo ohladi.

02

Jaja i šećer izmiješajte, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, soli, cimetom i kakaom. Zatim dodajte smjesu od čokolade i zamijesite tijesto. Neka tijesto odmara najmanje 1 sat u hladnjaku.

03

Od tijesta oblikujte kuglice i uvaljajte ih u šećer u prahu te ih posložite na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.

04

Pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C oko 15 minuta. Kada se ispeku bit će meki, a hlađenjem će postati tvrđi. Tada ih skinite s lima za pečenje i čuvajte u zatvorenoj posudi da opet postanu meki.

podijeli

Proizvodi iz recepta