sastojci
- 2 jaja
- 50 g maslaca
- 150 g šećera
- 120 g glatkog brašna
- prstohvat soli
- 2 žličice naribane korice limuna
- 0.5 žličice cimeta u prahu
- 500 ml punomasnog mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 250 g kremastog sira (skuta, ricotta, svježi sir...)
Način pripreme
U zdjelu stavite maslac sobne temperature, šećer i dobro izmiješajte. Zatim umiješajte jaja, vanilin šećer, dodajte sir i sol. Naizmjence dodajte mlijeko i brašno da dobijete glatku smjesu. Na kraju dodajte limunovu koricu i cimet.
Posudu za pečenje (33 × 22 cm) premažite maslacem (ili je prekrijte papirom za pečenje) pa izlijte pripremljenu smjesu. Pecite 35 - 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C dok površina Quesade ne postane smeđa. Provjeravajte čačkalicom je li pečena.
Ohlađeni kolač narežite i poslužite s džemom od malina ili sa svježim voćem.