Quesada (iz Cantabrije u Španjolskoj)

sastojci

  • 2 jaja
  • 50 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 120 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 2 žličice naribane korice limuna
  • 0.5 žličice cimeta u prahu
  • 500 ml punomasnog mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 250 g kremastog sira (skuta, ricotta, svježi sir...)

Način pripreme

01

U zdjelu stavite maslac sobne temperature, šećer i dobro izmiješajte. Zatim umiješajte jaja, vanilin šećer, dodajte sir i sol. Naizmjence dodajte mlijeko i brašno da dobijete glatku smjesu. Na kraju dodajte limunovu koricu i cimet.

02

Posudu za pečenje (33 × 22 cm) premažite maslacem (ili je prekrijte papirom za pečenje) pa izlijte pripremljenu smjesu. Pecite 35 - 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C dok površina Quesade ne postane smeđa. Provjeravajte čačkalicom je li pečena.

03

Ohlađeni kolač narežite i poslužite s džemom od malina ili sa svježim voćem.

podijeli

Proizvodi iz recepta