Puslice s kremom od oraha


sastojci

  • 3 bjelanjka
  • 1 prstohvat soli
  • 100 g šećera u prahu
  • 0.5 žličice limunovog soka
  • 2 žumanjka
  • 250 ml mlijeka
  • 20 g pudinga od vanilije
  • 30 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1-2 lista želatine
  • 100 g mljevenih oraha
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 10 g kakao praha

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 220 °C. Bjelanjke miksajte s prstohvatom soli u snijeg, dodajte šećer i limunov sok, nastavite miksati. Dobiveni snijeg stavite u slastičarsku vrećicu i špricajte krugove na masni papir promjera 6-8 cm.

02

Treba vam osam krugova. Smanjite temperaturu pećnice na 130 °C i sušite puslice oko 40 minuta. U međuvremenu napravite kremu, namočite želatinu u hladnu vodu, zakipite mlijeko, pjenasto zamutite žumanjke, šećer, vanilin šećer i puding, prelijte kipućim mlijekom, vratite na vatru i kuhajte stalno miješajući 2-3 minute.

03

U kremu dodajte ocijeđenu želatinu, miješajte da se želatina otopi, a krema rashladi. Zatim umiješajte mljevene orahe. Kad se krema ohladi umiješajte tučeno slatko vrhnje. Premažite četiri ohlađene puslice kremom, poklopite, pospite kakaom u prahu. Odložite u hladnjak do posluživanja.

Bjelanjke krenite miksati najmanjom brzinom povećavajući ju tek pred kraj. Tako ćete izbjeći neželjenu pjenu i razdvajanja bjelančevina.

podijeli

Proizvodi iz recepta