sastojci
Puslice
- 3 bjelanjka
- 1 prstohvat soli
- 100 g šećera u prahu
- 0.5 žličice limunovog soka
Krema
- 2 žumanjka
- 250 ml mlijeka
- 20 g pudinga od vanilije
- 30 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1-2 lista želatine
- 100 g mljevenih oraha
- 100 ml vrhnja za šlag
- 10 g kakao praha
Način pripreme
Zagrijte pećnicu na 220 °C. Bjelanjke miksajte s prstohvatom soli u snijeg, dodajte šećer i limunov sok, nastavite miksati. Dobiveni snijeg stavite u slastičarsku vrećicu i špricajte krugove na masni papir promjera 6-8 cm.
Treba vam osam krugova. Smanjite temperaturu pećnice na 130 °C i sušite puslice oko 40 minuta. U međuvremenu napravite kremu, namočite želatinu u hladnu vodu, zakipite mlijeko, pjenasto zamutite žumanjke, šećer, vanilin šećer i puding, prelijte kipućim mlijekom, vratite na vatru i kuhajte stalno miješajući 2-3 minute.
U kremu dodajte ocijeđenu želatinu, miješajte da se želatina otopi, a krema rashladi. Zatim umiješajte mljevene orahe. Kad se krema ohladi umiješajte tučeno slatko vrhnje. Premažite četiri ohlađene puslice kremom, poklopite, pospite kakaom u prahu. Odložite u hladnjak do posluživanja.
Bjelanjke krenite miksati najmanjom brzinom povećavajući ju tek pred kraj. Tako ćete izbjeći neželjenu pjenu i razdvajanja bjelančevina.