An apple cinnamon pull apart coffee cake drizzled with icing, ready for serving.
Copyright (c) 2022 Carey Jaman/Shutterstock. No use without permission.

Pull-Apart kuglof s jabukama

Ukupno trajanje
70
Min
min

sastojci

Za tijesto:

  • 500 g brašna
  • 7 g suhog kvasca
  • 50 g šećera
  • 0.5 žličice soli
  • 200 ml mlijeka,mlakog
  • 50 g maslaca (rastopljenog)
  • 2 jaja

Za nadjev:

  • 3 jabuke srednje veličine, oguljene i narezane na male kocke
  • 100 g smeđeg šećera
  • 2 žličice cimeta
  • 50 g rastopljenog maslaca

Za preljev:

  • 150 g šećera u prahu
  • 3-4 žlice mlijeka

Način pripreme

01

U zdjeli pomiješajte brašno, suhi kvasac, šećer i sol. Dodajte mlako mlijeko, rastopljeni maslac i jaja. Umijesite glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke pa ga pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite na toplome mjestu 1 sat da mu se volumen udvostruči.

02

U zdjeli pomiješajte narezane jabuke, smeđi šećer i cimet. Rastopite maslac i ostavite ga sa strane.

03

Nakon što se tijesto digne, razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini u oblik pravokutnika debljine oko 1 cm. Premažite ga rastopljenim maslacem, a zatim po njemu ravnomjerno rasporedite smjesu jabuka, šećera i cimeta. Tijesto narežite na trake, a zatim na manje pravokutnike.

04

Pravokutnike slažite uspravno, jedan uz drugi, u kalup za kuglof ili okrugli kalup za tortu. Pokrijte čistom krpom i ostavite da se tijesto diže još 20 minuta. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 180 °C. Pecite kolač 35 - 40 minuta, dok ne poprimi zlatno smeđu boju.

05

Pripremite preljev. U manjoj zdjeli miješajte šećer u prahu i mlijeko dok ne dobijete glatku smjesu.

06

Kad izvadite pečeni kolač iz pećnice, ostavite ga da se hladi 10 minuta, a potom ga prelijte pripremljenim preljevom i poslužite.

podijeli