sastojci
- 500 g biskvita ili mliječnog kruha, pince, panettonea, buhtla i sl.
- 500 ml mlijeka
- 4 jaja
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g datulja
- ribana korica limuna i naranče
- 60 g maslaca za mazanje posudica
Karamel:
- 200 g šećera
- 200 ml mlijeka
- 200 ml vrhnja za šlag
Način pripreme
U većoj zdjeli razmutite jaja, mlijeko i šećer, dodajte kocke biskvita i ostavite da stoji desetak minuta. U međuvremenu maknite datuljama košticu i nasjeckajte ih. Posudice premažite maslacem.
Dodajte u smjesu datulje i ribanu koricu naranče i limuna, promiješajte i napunite posudice za puding. Posudice stavite u posudu s vodom (do pola kalupa), stavite u pećnicu zagrijanu na 170 °C i pecite 30-40 minuta.
U široku posudu stavite šećer i otopite na jakoj vatri, nemojte miješati, samo tresite posudu, zalijte mlijekom i vrhnjem, zagrijte da se karamel otopi, pazite da ne prokuha. Puding izvadite na tanjurić, prelijte karamelom i poslužite.
Rastopljeni šećer za karamel zalijte mlijekom i vrhnjem sobne temperature jer će hladno prskati i opeći vas.