Puding s datuljama i karamelom

sastojci

  • 500 g biskvita ili mliječnog kruha, pince, panettonea, buhtla i sl.
  • 500 ml mlijeka
  • 4 jaja
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g datulja
  • ribana korica limuna i naranče
  • 60 g maslaca za mazanje posudica

Karamel:

  • 200 g šećera
  • 200 ml mlijeka
  • 200 ml vrhnja za šlag

Način pripreme

01

U većoj zdjeli razmutite jaja, mlijeko i šećer, dodajte kocke biskvita i ostavite da stoji desetak minuta. U međuvremenu maknite datuljama košticu i nasjeckajte ih. Posudice premažite maslacem.

02

Dodajte u smjesu datulje i ribanu koricu naranče i limuna, promiješajte i napunite posudice za puding. Posudice stavite u posudu s vodom (do pola kalupa), stavite u pećnicu zagrijanu na 170 °C i pecite 30-40 minuta.

03

U široku posudu stavite šećer i otopite na jakoj vatri, nemojte miješati, samo tresite posudu, zalijte mlijekom i vrhnjem, zagrijte da se karamel otopi, pazite da ne prokuha. Puding izvadite na tanjurić, prelijte karamelom i poslužite.

Rastopljeni šećer za karamel zalijte mlijekom i vrhnjem sobne temperature jer će hladno prskati i opeći vas.

podijeli

Proizvodi iz recepta