
sastojci
- 200 g riže
- 500 ml mlijeka
- 100 ml slatkog vrhnja
- 200-220 g šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 300 g malina
Način pripreme
Rižu kuhajte na mlijeku uz dodatak 20 g šećera, vanilin šećera i soli, stalno miješajući na laganoj vatri. Kad je riža kuhana, umiješajte slatko vrhnje.
Napravite džem od 250 g malina i 50 g šećera. U posudi prokuhajte maline sa šećerom 15 minuta, maknite sa strane i usitnite štapnim mikserom.
Prebacite rižu u ramekine, pospite preostalim šećerom i stavite pod gornji grijač da karamelizira (ili karamelizirajte kuhinjskim brenerom). Dodajte žlicu džema od malina, nekoliko svježih malina i poslužite.
Koristite što škrobastiju rižu jer će desert biti kremastiji.
Proizvodi iz recepta
