sastojci
- 1 l soka od lubenice dobivenog iz kom lubenice teškog 2-2, 5 kg
- 130 g šećera
- 1 sastrugana mahuna vanilije
- 70 g gustina
Za dekoraciju:
- komadići čokolade, nasjeckane pistacije ili neki drugi orašasti plodovi, kandirana bundeva ili neko drugo kandirano voće
Način pripreme
Komade lubenice izmiksajte u blenderu i procijedite kroz gusto cjedilo da dobijete litru čistog soka bez koštica i mesa lubenice. Kuhajte sok u loncu sa šećerom i vanilijom, a gustin pomiješajte s par odvojenih žlica soka da dobijete glatku, tekuću smjesa.
Kad sok proključa, dodajte polako smjesu s gustinom uz stalno miješanje. Kuhajte oko 10-ak minuta dok se smjesa ne zgusne i dok se gustin u potpunosti ne ukuha (ne smije se osjetiti u smjesi). Vruća smjesa neće biti baš gusta, ali će hlađenjem preko noći dobiti jako lijepu i nježnu teksturu.
Gotovi puding ulijte u predviđene čašice i dekorirajte posipom po želji te ostavite da se dobro rashladi preko noći u hladnjaku.
Okus pudinga možete obogatiti dodacima poput cimeta, jasmina ili kuhanom bundevom.