sastojci
- 300 g kruha (star 1 dan)
- 2 žlice maslaca
- 100 g grožđica
- 80 g oraha
- naribana korica 1 limuna
- 150 ml mlijeka
- 150 ml slatkog vrhnja
- 100 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 0.5 žličice cimeta
- 3 jaja
Za karamel umak:
- 60 g šećera
- 200 ml slatkog vrhnja
Način pripreme
Narežite kruh na kockice i stavite u posudu za pečenje koju ste prethodno namazali maslacem. Po kruhu rasporedite grožđice koje ste prethodno držali u toploj vodi da nabubre, koricu limuna i narezane orahe.
Mlijeku dodajte slatko vrhnje, zagrijte do vrenja pa umiješajte vanilin šećer i cimet pa maknite s vatre.
Jaja dobro izmiješajte pa uz miješanje dodajte mlijeko. Prelijte preko kruha da ga pokrije i ostavite da upije tekućinu.
Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C da površina lagano zarumeni i postane čvrsta na dodir.
Šećer karamelizirajte do svijetle boje, ulijte vrhnje i kuhajte na laganoj vatri do željene gustoće. Kad se ohladi, postat će gušći. Poslužite puding topao ili hladan s karamel umakom.