Puding od kruha s grožđicama, orasima i karamel umakom

sastojci

  • 300 g kruha (star 1 dan)
  • 2 žlice maslaca
  • 100 g grožđica
  • 80 g oraha
  • naribana korica 1 limuna
  • 150 ml mlijeka
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 100 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 0.5 žličice cimeta
  • 3 jaja

Za karamel umak:

  • 60 g šećera
  • 200 ml slatkog vrhnja

Način pripreme

01

Narežite kruh na kockice i stavite u posudu za pečenje koju ste prethodno namazali maslacem. Po kruhu rasporedite grožđice koje ste prethodno držali u toploj vodi da nabubre, koricu limuna i narezane orahe.

02

Mlijeku dodajte slatko vrhnje, zagrijte do vrenja pa umiješajte vanilin šećer i cimet pa maknite s vatre.

03

Jaja dobro izmiješajte pa uz miješanje dodajte mlijeko. Prelijte preko kruha da ga pokrije i ostavite da upije tekućinu.

04

Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C da površina lagano zarumeni i postane čvrsta na dodir.

05

Šećer karamelizirajte do svijetle boje, ulijte vrhnje i kuhajte na laganoj vatri do željene gustoće. Kad se ohladi, postat će gušći. Poslužite puding topao ili hladan s karamel umakom.

podijeli

Proizvodi iz recepta