sastojci
- 1 puding od čokolade
- 400 ml mlijeka
- 100 ml slatkog vrhnja
- 60 g šećera
- 100 g tamne čokolade
- 40 g kakaa u prahu
- 400 g jagoda
- 60 g amaretti keksića
Način pripreme
Očistite jagode i prepolovite. Za puding zamutite 80 ml mlijeka s praškom za puding i kakaom. Preostalo mlijeko, vrhnje i šećer prokuhajte i uz miješanje prelijte preko pudinga i kakaa, nastavitekuhati miješajući još 2 minute da se počne zgušnjavati, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu, miješajte da se čokolada otopi.
Staklenke prethodno navlažite, poslažite na dno polovice jagoda, prelijte pudingom i odložite u hladnjak. Prije posluživanja puding pospite mrvljenim keksićima.
U puding po želji dodajte i sitno sjeckane pržene lješnjake.