puding od cokolade s jagodama i amarettima

Puding od čokolade s jagodama i amarettima

Ukupno trajanje
60
Min

sastojci

  • 1 puding od čokolade
  • 400 ml mlijeka
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 60 g šećera
  • 100 g tamne čokolade
  • 40 g kakaa u prahu
  • 400 g jagoda
  • 60 g amaretti keksića

Način pripreme

01

Očistite jagode i prepolovite. Za puding zamutite 80 ml mlijeka s praškom za puding i kakaom. Preostalo mlijeko, vrhnje i šećer prokuhajte i uz miješanje prelijte preko pudinga i kakaa, nastavitekuhati miješajući još 2 minute da se počne zgušnjavati, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu, miješajte da se čokolada otopi.

02

Staklenke prethodno navlažite, poslažite na dno polovice jagoda, prelijte pudingom i odložite u hladnjak. Prije posluživanja puding pospite mrvljenim keksićima.

U puding po želji dodajte i sitno sjeckane pržene lješnjake.

podijeli

Proizvodi iz recepta