sastojci

Tijesto:

  • 200 ml mlijeka
  • 150 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 4 jaja
  • 1 žlica šećera
  • 0.5 žličice soli

Krema:

  • 3 žumanjka
  • 1 vanilin šećer
  • 1 bourbon vanilin šećer
  • 40 g škrobnog brašna
  • 500 ml mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 300 ml vrhnja za šlag

Glazura:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 3 žlice maslinova ulja

Način pripreme

01

Maslac i brašno svijetlo zapržite i maknite s vatre. Mlijeko, šećer i sol zakipite pa uz stalno miješanje (da ne nastanu grudice) prelijte preko maslaca i brašna. Vratite na vatru 1 - 2 minute, miješajte dok se ne prestane lijepiti.

02

Maknite s vatre i ostavite 10 minuta da se hladi, dodajte jedno po jedno jaje i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto. Ohladite do kraja i punite smjesom dresir-vrećicu.

03

Pećnicu prethodno zagrijte na 200 °C, tijesto štrcajte na dno posude prekriveno masnim papirom. Pecite 10 - 15 minuta da tijesto dobije zlatnožutu boju. Profiterole ohladite i odrežite im vrh.

04

Pjenasto umutite žumanjke, šećer, oba vanilin šećera i škrobno brašno. Smjesu prelijte kipućim mlijekom, vratite na vatru i miješajući kuhajte 2 - 3 minute.

05

Zgusnutu kremu ohladite pa u nju rahlo umiješajte tučeno slatko vrhnje. Kremu stavite u dresir-vrećicu i punite profiterole, poklopite ih odrezanim vrhovima. Prelijte glazurom od otopljene čokolade, slatkog vrhnja i maslinova ulja.

Ako želite, prije posluživanja dekorirajte listićima mente.

podijeli

Proizvodi iz recepta