sastojci

Tijesto:

  • 100 g maslaca
  • 150 g glatkog brašna
  • 4 jaja
  • 250 ml vode
  • 1 šećera
  • 1 soli

Krema:

  • 6 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • korica 1 limuna
  • 120 g gustina
  • 500 ml mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 1 soli
  • šećer u prahu za posipanje

Način pripreme

01

U lonac na vatru stavite vodu, maslac, šećer i sol. Kad se maslac otopi dodajte brašno, sve odjednom, pa dobro miješajte kuhačom dok se tijesto ne poveže. Tijesto morate neprestano miješati dok se ne počne odvajati od stijenki lonca.

02

Maknite tijesto s vatre i pustite da se malo ohladi. Dodajte mu jedno po jedno jaje. Kad dodate jaje miješajte dok se ne upije u tijesto i onda sljedeće. Ostavite tijesto da se ohladi na sobnoj temperaturi, stavite ga u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i istiskujte kuglice na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

03

Princezice stavite u pećnicu na 200 °C 30 do 35 minuta.

04

Za kremu stavite mlijeko na vatru i pustite da zakipi, odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka s malo soli napravite čvrsti snijeg. Žumanjke odmah stavljajte u posudu u kojoj će se kuhati krema. Pjenasto ih umutite mikserom.

05

Dodajte šećer i vanilin šećer, ribanu koricu limuna i gustin. Dobro izmiješajte te u žumanjke ulijevajte kipuće mlijeko. Dobro miješajte da se ne stvore grudice te kuhajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.

06

Kad se krema zgusne ubacite narezani maslac i kad se on rastopi maknite s vatre. Dodajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka i promiješajte pjenjačom. Pustite da se krema ohladi, napunite slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i punite princes krafne. Na kraju posipajte šećerom u prahu.

Bitno je da tijekom pečenja tijesta ne otvarate vrata pećnice.

podijeli