sastojci
Biskvit:
- 4 jaja
- 250 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 250 g brašna
- 0.5 praška za pecivo
- 60 ml ulja
- korica i sok 1 limuna
Krema:
- 1 puding od vanilije
- 400 ml mlijeka
- 100 ml soka od limuna
- 100 g šećera
- 100 ml vrhnja za šlag
- 50 g šećera u prahu
Način pripreme
Miksajte pjenasto jaja i šećer 5 minuta, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, ulje, sok i ribanu koricu limuna. Posudu za pečenje premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama, ulijte biskvit.
Pecite na 180 °C oko 35 minuta. Razmutite puding i šećer sa 100 ml mlijeka, preostalo mlijeko i vrhnje zakuhajte, dodajte smjesu pudinga, miješajte, prokuhajte pa dodajte limunov sok. Izlijte dobivenu kremu na biskvit i pustite da se stegne.
Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu.
Jaja za biskvit unaprijed izvadite iz hladnjaka kako bi bila sobne temperature.