Pizza od jagoda

Ukupno trajanje
30
Min

sastojci

  • 20 g svježeg kvasca
  • 2-3 žlice tople vode
  • 2 žličice šećera
  • 320 g glatkog brašna
  • 0.5 žličice soli
  • 2 žlice maslinova ulja
  • oko 200 ml tople vode
  • 400 g džema od jagoda
  • 300 g jagoda

Način pripreme

01

Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i pustite da odstoji oko 5 minuta na toplom mjestu.

02

Brašnu dodajte sol, ulje, dignuti kvasac te dodajući toplu vodu umijesite mekano tijesto. Pokrijte tijesto i ostavite ga oko 30 minuta na toplom mjestu da mu se volumen udvostruči.

03

Dignuto tijesto razvaljajte na veličinu kalupa (2 okrugla kalupa ili 1 originalni lim iz pećnice). Tijesto premažite džemom od jagoda koji ste prethodno malo razrijedili sa 50 ml vode ili soka.

04

Pizzu pecite oko 10 minuta na temperaturi od 250 °C.

05

Po pečenoj pizzi posložite jagode narezane na ploške. Pustite da se džem malo ohladi da se ne biste opekli, pa je narežite i poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta