sastojci
- 20 g svježeg kvasca
- 2-3 žlice tople vode
- 2 žličice šećera
- 320 g glatkog brašna
- 0.5 žličice soli
- 2 žlice maslinova ulja
- oko 200 ml tople vode
- 400 g džema od jagoda
- 300 g jagoda
Način pripreme
Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i pustite da odstoji oko 5 minuta na toplom mjestu.
Brašnu dodajte sol, ulje, dignuti kvasac te dodajući toplu vodu umijesite mekano tijesto. Pokrijte tijesto i ostavite ga oko 30 minuta na toplom mjestu da mu se volumen udvostruči.
Dignuto tijesto razvaljajte na veličinu kalupa (2 okrugla kalupa ili 1 originalni lim iz pećnice). Tijesto premažite džemom od jagoda koji ste prethodno malo razrijedili sa 50 ml vode ili soka.
Pizzu pecite oko 10 minuta na temperaturi od 250 °C.
Po pečenoj pizzi posložite jagode narezane na ploške. Pustite da se džem malo ohladi da se ne biste opekli, pa je narežite i poslužite.