sastojci
Tijesto:
- 300 g oštrog brašna
- 200 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- 0.5 praška za pecivo
- ribana korica limuna
Nadjev:
- 450 g šumskog voća (smrznutog)
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g mljevenih keksa
- 1 žumanjak za premaz
- 40 g kristal šećera za posipanje
Način pripreme
01
Sameljite kekse, voće pospite mješavinom šećera, keksa i vanilin šećera. Od svih navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto za pitu, razvaljajte između dva komada prozirne folije na debljinu 5 mm, 3 – 4 cm veće od kalupa.
02
Obložite maslacem namazan kalup tijestom, odstranite višak tijesta preko rubova. Od preostalog tijesta izrežite trake široke 2 – 3 cm kojima ćete pokriti pitu.
03
Tijesto izbodite vilicom, pokrijte aluminijskom folijom, dodajte suhi grah, pecite na 180 °C 15 minuta.
04
Maknite grah i foliju, na tijesto rasporedite nadjev od voća, napravite rešetku od tijesta kao na slici, premažite razmućenim žumanjkom, pospite kristal šećerom i pecite još pola sata.
Počne li se gornji sloj prenaglo peći, pokrijte pitu aluminijskom folijom.