Pita od skute i crvenog ribiza

Ukupno trajanje
60
Min

sastojci

Tijesto:

  • 150 g oštrog brašna
  • 100 g maslaca
  • 50 g šećera
  • 1 žumanjak
  • 0.5 vanilin šećera
  • 0.5 praška za pecivo
  • naribana korica limuna
  • 100 g pekmeza od brusnice

Nadjev:

  • 500 g skute
  • 100 g meda
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 200 g crvenog ribiza

Način pripreme

01

Od brašna, maslaca, šećera, praška za pecivo i korice limuna zamijesite tijesto.

02

Tijesto stavite na prozirnu foliju, prekrijte drugim komadom folije i razvaljajte na veličinu kalupa za pečenje. Maknite gornju foliju i pomoću donje prebacite tijesto u maslacem namazan kalup. Maknite foliju i pecite 10 minuta na 180 °C, a potom premažite pekmezom od brusnice i pecite još 10 minuta.

03

Skutu i med pjenasto izradite i dodajte rahlo tučeno vrhnje. Ohlađeno tijesto premažite nadjevom, pospite ribizom i poslužite.

U lipnju koristite mladu ovčju ili kozju skutu, a tijekom ostatka godine kravlju skutu ili ricotta sir.

podijeli

Proizvodi iz recepta