sastojci

Za kekse:

  • 100 g pirova brašna
  • 25 g kakaa
  • 20 g brezinog šećera
  • 0.5 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 35 g kokosova ulja
  • 3 žlice napitka od badema
  • 2 žlice javorova sirupa
  • prstohvat soli

Za kremu:

  • 100 ml vrhnja za šlag s biljnom masti
  • 50 g grčkog jogurta
  • limunov sok

Način pripreme

01

Za pripremu tijesta za kekse posebno pomiješajte suhe i mokre sastojke pa povežite u tijesto.

02

Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 15-ak minuta.

03

Razvaljajte tijesto i kalupom izrezujte željene oblike keksića.

04

Pecite ih na 150 °C 10 minuta, neka se sasvim ohlade prije mazanja kreme.

05

Sve sastojke za kremu izmiksajte ručnim mikserom pa mažite na jednu polovicu keksa i poklopite drugom.

podijeli