sastojci
Za kekse:
- 100 g pirova brašna
- 25 g kakaa
- 20 g brezinog šećera
- 0.5 žličice praška za pecivo
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 35 g kokosova ulja
- 3 žlice napitka od badema
- 2 žlice javorova sirupa
- prstohvat soli
Za kremu:
- 100 ml vrhnja za šlag s biljnom masti
- 50 g grčkog jogurta
- limunov sok
Način pripreme
01
Za pripremu tijesta za kekse posebno pomiješajte suhe i mokre sastojke pa povežite u tijesto.
02
Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 15-ak minuta.
03
Razvaljajte tijesto i kalupom izrezujte željene oblike keksića.
04
Pecite ih na 150 °C 10 minuta, neka se sasvim ohlade prije mazanja kreme.
05
Sve sastojke za kremu izmiksajte ručnim mikserom pa mažite na jednu polovicu keksa i poklopite drugom.