Pečene zagorske štrukle

sastojci

Za tijesto:

  • 175 g oštrog brašna
  • 175 g glatkog brašna
  • 50 ml ulja
  • pola čajne žličice alkoholnog octa
  • 150 ml vode
  • prstohvat soli

Nadjev:

  • 600 g svježeg kravljeg sira
  • 1 jaje
  • 100 g mileram vrhnja + 70 g za premazivanje
  • prstohvat soli

Način pripreme

01

Sve sastojke za tijesto izmiješajte u jednoličnu smjesu. Prekrijte tijesto prozirnom folijom i pustite da se odmori 40 minuta. Za to vrijeme sve sastojke za nadjev izmiješajte u zasebnoj posudi.

02

Kad je tijesto odmorilo, razvucite ga što tanje na pobrašnjenom stolnjaku na stolu. Sa svake strane nanesite nadjev. Zarolajte tako da sa svake strane dođete do sredine stola i stanete.

03

Obilježite prstima štrukle tako da utisnete u tijesto veličinu štrukle i tanjurićem ih presijecite. Stavite ih u lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Premažite ih ostatkom vrhnja i pecite na 185 °C oko 35 – 40 minuta.

Dlanovima označimo veličinu štrukla, a prerežemo ih tanjurićem.

podijeli