Pečene jabuke s orasima, grožđicama i medom

sastojci

  • 4 jabuke
  • 70 g oraha
  • 70 g badema
  • 40 g svijetlih grožđica
  • 40 g tamnih grožđica
  • 100 ml soka od jabuke
  • 0.5 g cimeta
  • 30 g meda

Način pripreme

01

Grožđice prelijte sokom i ostavite  20 minuta. Odvojite 2-3 oraha i badema sa strane, preostale pola nasjeckajte, a pola sameljite. Dodajte grožđicama mljevene i sjeckane bademe i orahe, zasladite medom, dodajte cimet i promiješajte.

02

Jabukama odrežite poklopac, izdubite sredinu kao lijevak i napunite smjesom. Dodajte cijeli badem i orah, poklopite i pecite na 180 °C 30-40 minuta. Poslužite toplo.

Za pečenje birajte jabuke nešto kiselijeg okusa jer će dobiti odgovarajuću slatkoću i poseban miris dok ih pečete.​

podijeli

Proizvodi iz recepta