Copyright (c) 2015 Lukasz Engel/Shutterstock. No use without permission.

Pečene jabuke s cimetom, šećerom i džemom od aronije


sastojci

  • 4 jabuke srednje veličine
  • 120 g badema
  • 2 žlice šećera
  • 40 g maslaca
  • 1 žlica limunova soka
  • 0.5 žličice cimeta
  • 100 g džema od aronije

Način pripreme

01

Jabukama izdubite sredinu i tako ih očistite od sjemenki. Grubo samljevene bademe pomiješajte sa šećerom, džemom od aronije, otopljenim maslacem, limunovim sokom i cimetom.

02

Dobivenom smjesom napunite jabuke i posložite ih u dublju namašćenu posudu za pečenje. Ulijte nekoliko žlica vode i pecite oko 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C dok jabuke ne omekšaju. Pečene jabuke poslužite tople, prelivene umakom koji je nastao pečenjem.

Umjesto badema možete koristiti orahe koji se odlično slažu s jabukama.

podijeli

Proizvodi iz recepta