pavlova sa svjezim jagodama

Pavlova sa svježim jagodama

sastojci

Beze kore:

  • 6 bjelanjaka
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 prstohvat soli
  • 1.2 kg jagoda
  • 60 g šećera
  • 1 naranča
  • 7-8 listića svježe metvice

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 220 °C. Bjelanjke smiksajte uz dodatak malo soli u čvrst snijeg. Dodajte šećer u prahu i nastavite miksati. Dobiveni snijeg prebacite u slastičarsku vrećicu pa naštrcajte na masni papir na limu 8 krugova. Stavite u pećnicu, smanjite temperaturu na 130 °C i sušite oko 50 minuta.

02

U međuvremenu očistite jagode, odvojite 250 g, a ostalo narežite na manje komade. Iscijedite naranču. Šećer stavite u široku posudu na jaku vatru, ne miješajte, nego samo tresite posudu lijevo-desno. Dobiveni karamel zalijte narančinim sokom, pustite da prokuha i karamel se otopi.

03

Dodajte narezane jagode, kuhajte na laganoj vatri 5 minuta pa usitnite štapnim mikserom i ohladite. Preostale jagode prerežite popola. Rasporedite preljev od jagoda na ohlađene beze kore, ukrasite svježim jagodama i listićima metvice te poslužite.

Poželjno je da su jagode mekše kako bi se lakše raskuhale.

podijeli

Proizvodi iz recepta