Pavlova s mangom i marakujom

Ukupno trajanje
120
Min
min.

sastojci

Meringue:

  • 3 bjelanjka
  • 120 g šećera u prahu
  • sok ½ limuna
  • 1 prstohvat soli

Krema:

  • 3 žumanjka
  • 50 g šećera
  • 50 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 2 listića želatine
  • 1 mango
  • 1 marakuja
  • 20 g listića badema

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 220 °C. Bjelanjke miksajte u čvrst snijeg uz dodatak prstohvata soli. Dodajte šećer u prahu i limunov sok te nastavite miksati. Dobiveni snijeg prebacite u dresir vrećicu i špricajte u kalup, na masni papir.

02

Stavite u pećnicu, smanjite temperaturu na 130 °C i sušite oko 50 minuta. U međuvremenu namočite želatinu u hladnu vodu. Žumanjke, šećer, vanilin šećer i mlijeko tucite pjenasto na pari do 82 °C.

03

Maknite s vatre, umiješajte ocijeđenu želatinu. Kad se ohladi na sobnu temperaturu, umiješajte srednje tučeno slatko vrhnje. Mango ogulite, marakuju prepolovite.

04

Ohlađeni meringue premažite kremom, dodajte trakice manga (napravite ih guljačem za povrće) i žličicom izvađeno meso marakuje, pospite listićima badema i poslužite.

Birajte mango koji je što mekši jer će biti i slađi.

podijeli

Proizvodi iz recepta