sastojci
Meringue:
- 3 bjelanjka
- 120 g šećera u prahu
- sok ½ limuna
- 1 prstohvat soli
Krema:
- 3 žumanjka
- 50 g šećera
- 50 ml mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 200 ml vrhnja za šlag
- 2 listića želatine
- 1 mango
- 1 marakuja
- 20 g listića badema
Način pripreme
Zagrijte pećnicu na 220 °C. Bjelanjke miksajte u čvrst snijeg uz dodatak prstohvata soli. Dodajte šećer u prahu i limunov sok te nastavite miksati. Dobiveni snijeg prebacite u dresir vrećicu i špricajte u kalup, na masni papir.
Stavite u pećnicu, smanjite temperaturu na 130 °C i sušite oko 50 minuta. U međuvremenu namočite želatinu u hladnu vodu. Žumanjke, šećer, vanilin šećer i mlijeko tucite pjenasto na pari do 82 °C.
Maknite s vatre, umiješajte ocijeđenu želatinu. Kad se ohladi na sobnu temperaturu, umiješajte srednje tučeno slatko vrhnje. Mango ogulite, marakuju prepolovite.
Ohlađeni meringue premažite kremom, dodajte trakice manga (napravite ih guljačem za povrće) i žličicom izvađeno meso marakuje, pospite listićima badema i poslužite.
Birajte mango koji je što mekši jer će biti i slađi.