sastojci
- 300 g mljevenih keksa
- 150 g bijelog ili tamnog čokoladnog namaza
- 100 ml mlijeka
- 50 g maslaca
Za preljev
- 120 g čokolade za kuhanje
- 30 g maslaca
- 100 g oguljenih pistacija
Način pripreme
Mljevenim keksima dodajte mlijeko, omekšali maslac i čokoladni namaz te dobro promiješajte. Od dobivene smjese oblikujte kuglice (oko 35-40 komada).
Pripremljene kuglice stavite na papir za pečenje, a zatim u hladnjak na sat-dva da se stvrdnu. Za to vrijeme zagrijte maslac na laganoj vatri i miješajte ga dok ne postane proziran. Uklonite ga s vatre, dodajte natrganu čokoladu, poklopite i ostavite da odstoji 4-5 minuta. Žlicom dobro izmiješajte da se čokolada rastopi.
Kuglicu po kuglicu nabodite na štapić za ražnjiće pa umočite u rastopljenu čokoladu, a zatim uvaljajte u sitno nasjeckane pistacije. Na lim obložen papirom za pečenje posložite kuglice i stavite ih u hladnjak do posluživanja.