Okruglice od domaćeg marcipana

sastojci

  • 200 g badema
  • 200 g šećera u prahu
  • 100 ml vode
  • 100 ml šećera
  • 1 žlica arome gorkog badema (po želji)
  • kakao

Način pripreme

01

Bademe blanširajte, ogulite i ostavite da se osuše (najbolje preko noći). Osušene bademe sameljite u blenderu, dodajte šećer u prahu pa sve skupa još sameljite.

02

U posudi zagrijte vodu, dodajte šećer i kuhajte dok se malo ne reducira. U ohlađeni sirup dodajte aromu badema pa sjedinite sirup sa smjesom od mljevenih badema.

03

Ohladite 2 sata u hladnjaku pa oblikujte okruglice. Okruglice od marcipana možete uvaljati u kakao ili u otopljenu čokoladu.

U sredinu svake okruglice možete staviti lješnjak ili komadić kandiranog voća.

podijeli

Proizvodi iz recepta