Nanaimo – kanadske kocke koje se ne peku

sastojci

Podloga

  • 250 g mljevenih integralnih keksa
  • 120 g maslaca
  • 50 g smeđeg šećera
  • 30 g kakao praha
  • 1 jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 50 g kokosa
  • 50 g mljevenih badema
  • 50 g grubo mljevenih oraha

Krema

  • 100 g maslaca
  • 60 ml vrhnja za šlag
  • 110 g šećera u prahu
  • 1 žlica ekstrakta vanilije

Glazura

  • 150 g tamne čokolade
  • 2 žlice maslaca

Način pripreme

01

U posudi na laganoj vatri otopite maslac. Maknite s vatre, dodajte šećer i kakao u prahu pa u to umutite jaje i vratite posudu na laganu vatru. Kuhajte stalno miješajući dok se smjesa ne zgusne, oko 2 minute.

02

Maknite s vatre pa u smjesu dodajte ekstrakt vanilije, mljevene kekse, bademe, orahe i kokos. Utisnite smjesu u lim za kolače veličine 20 x 23 cm, pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena da se stisne.

03

Dok se podloga hladi, pripremite kremu. Mikserom miješajte maslac dok ne postane kremast, dodajte preostale sastojke i dalje miksajte dok smjesa ne postane glatka.

04

Nanesite kremu ravnomjerno na podlogu i opet vratite u hladnjak na oko 30 minuta. Otopite čokoladu s maslacem na pari ili u mikrovalnoj pećnici, dobro promiješajte da se sastojci sjedine i prelijte po kremi od maslaca i ostavite da se ohladi.

Dio integralnih keksa u podlozi možete zamijeniti mljevenim napolitankama.​

podijeli

Proizvodi iz recepta