sastojci
Podloga
- 250 g mljevenih integralnih keksa
- 120 g maslaca
- 50 g smeđeg šećera
- 30 g kakao praha
- 1 jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 50 g kokosa
- 50 g mljevenih badema
- 50 g grubo mljevenih oraha
Krema
- 100 g maslaca
- 60 ml vrhnja za šlag
- 110 g šećera u prahu
- 1 žlica ekstrakta vanilije
Glazura
- 150 g tamne čokolade
- 2 žlice maslaca
Način pripreme
U posudi na laganoj vatri otopite maslac. Maknite s vatre, dodajte šećer i kakao u prahu pa u to umutite jaje i vratite posudu na laganu vatru. Kuhajte stalno miješajući dok se smjesa ne zgusne, oko 2 minute.
Maknite s vatre pa u smjesu dodajte ekstrakt vanilije, mljevene kekse, bademe, orahe i kokos. Utisnite smjesu u lim za kolače veličine 20 x 23 cm, pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena da se stisne.
Dok se podloga hladi, pripremite kremu. Mikserom miješajte maslac dok ne postane kremast, dodajte preostale sastojke i dalje miksajte dok smjesa ne postane glatka.
Nanesite kremu ravnomjerno na podlogu i opet vratite u hladnjak na oko 30 minuta. Otopite čokoladu s maslacem na pari ili u mikrovalnoj pećnici, dobro promiješajte da se sastojci sjedine i prelijte po kremi od maslaca i ostavite da se ohladi.
Dio integralnih keksa u podlozi možete zamijeniti mljevenim napolitankama.