Muffini od jabuke i zobenih pahuljica


sastojci

  • 300 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 g soli
  • 2 g cimeta
  • mljeveni klinčić po želji
  • 100 g rastopljenog maslaca
  • 50 g smeđeg šećera
  • 100 ml soka od jabuke
  • 2 jaja
  • 300 g zobenih pahuljica
  • 400 g jabuka
  • 80 g maslaca za mazanje kalupa

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 170 °C. U kalupe stavite papirnate košarice i premažite ih otopljenim maslacem.

02

U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, cimet i mljeveni klinčić. U drugoj zdjeli miješajte maslac i šećer pa dodajte jaja i sok od jabuke.

03

Spojite suhe sastojke i smjesu jaja, dodajte pola količine zobenih pahuljica i nasjeckane jabuke, promiješajte. Napunite košarice, pospite preostalim zobenim pahuljicama i pecite 20 minuta.

Umjesto soka od jabuke možete dodati i pire. Kuhajte jabuke dok ne omekšaju, a zatim ih usitnite štapnim mikserom.

podijeli

Proizvodi iz recepta