sastojci
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 g soli
- 2 g cimeta
- mljeveni klinčić po želji
- 100 g rastopljenog maslaca
- 50 g smeđeg šećera
- 100 ml soka od jabuke
- 2 jaja
- 300 g zobenih pahuljica
- 400 g jabuka
- 80 g maslaca za mazanje kalupa
Način pripreme
Zagrijte pećnicu na 170 °C. U kalupe stavite papirnate košarice i premažite ih otopljenim maslacem.
U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, cimet i mljeveni klinčić. U drugoj zdjeli miješajte maslac i šećer pa dodajte jaja i sok od jabuke.
Spojite suhe sastojke i smjesu jaja, dodajte pola količine zobenih pahuljica i nasjeckane jabuke, promiješajte. Napunite košarice, pospite preostalim zobenim pahuljicama i pecite 20 minuta.
Umjesto soka od jabuke možete dodati i pire. Kuhajte jabuke dok ne omekšaju, a zatim ih usitnite štapnim mikserom.