Mousse od jagoda s dipom od zelenog papra

sastojci

Mousse:

  • 2 kg jagoda
  • 300 g šećera
  • 1 l vrhnja za šlag
  • 20 g želatine u listićima
  • 1 l soka od jagoda
  • 1 limun
  • 1 vezica svježe mente

Dip od zelenog papra:

  • 1 zelenog papra u salamuri
  • 200 g šećera
  • 100 g maslaca

Način pripreme

01

Od vrhnja istucite čvrsti šlag i stavite u hladnjak do korištenja. Za mousse narežite 1,5 kg jagoda, dodajte 300 g šećera i ukuhajte u sirup uz dodatak limunove korice i sjeckane svježe mente.

02

Maknite s vatre i dodajte želatinu koju ste prethodno namočili u vodi i dobro ocijedili. Promiješajte i ohladite u hladnjaku. U ohlađenu smjesu dodajte šlag te lagano promiješajte. Stavite u hladnjak do posluživanja.

03

Za dip od zelenog papra rastopite maslac, dodajte zeleni papar i ostatak šećera. Kad se šećer rastopi, podlijte sokom od jagode i pustite da ukuha do 300 ml sirupa.

04

Slažite u rashlađene čaše slojevito red dipa i red moussea, završite s malo šlaga, kojom svježom jagodom i mentom.

Desert dobro rashladite prije posluživanja.

podijeli