sastojci
Mousse:
- 2 kg jagoda
- 300 g šećera
- 1 l vrhnja za šlag
- 20 g želatine u listićima
- 1 l soka od jagoda
- 1 limun
- 1 vezica svježe mente
Dip od zelenog papra:
- 1 zelenog papra u salamuri
- 200 g šećera
- 100 g maslaca
Način pripreme
01
Od vrhnja istucite čvrsti šlag i stavite u hladnjak do korištenja. Za mousse narežite 1,5 kg jagoda, dodajte 300 g šećera i ukuhajte u sirup uz dodatak limunove korice i sjeckane svježe mente.
02
Maknite s vatre i dodajte želatinu koju ste prethodno namočili u vodi i dobro ocijedili. Promiješajte i ohladite u hladnjaku. U ohlađenu smjesu dodajte šlag te lagano promiješajte. Stavite u hladnjak do posluživanja.
03
Za dip od zelenog papra rastopite maslac, dodajte zeleni papar i ostatak šećera. Kad se šećer rastopi, podlijte sokom od jagode i pustite da ukuha do 300 ml sirupa.
04
Slažite u rashlađene čaše slojevito red dipa i red moussea, završite s malo šlaga, kojom svježom jagodom i mentom.
Desert dobro rashladite prije posluživanja.